Dip czerwony - Potrzebujesz: 3 pomidory, cebula, oliwa z oliwek, ser żółty, pestki z dyni, oregano, bazylia, tymianek, pieprz
Cebulę kroimy w plastry i dusimy na patelni. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w krążki. Następnie dusimy na patelni z niewielką ilością oleju. Łączymy pomidory, cebulę, zioła i pestki dyni. Całość blendujemy. Ser żółty ucieramy na drobnej tarce, dodajemy do zblendowanej masy. Pycha!
Dip żółty - Potrzebujesz: jogurt typu grecki, 4 łyżki musztardy, 6 łyżek miodu, 4 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki soku z cytryny, kilka kropel octu balsamicznego. Całość ucierasz i dip gotowy!!!
Dip biały - Potrzebujesz: majonez, jogurt naturalny, 3 ząbki czosnku, świeża bazylia, sól, pieprz
Czosnek wyciskamy w prasce, bazylię siekamy, ale zostawiamy kilka listków dla ozdoby. Wszystkie składniki mieszamy, ozdabiamy bazylią. Smakowite!Dip zielony - Potrzebujesz: cukinia, świeży ogórek, natka pietruszki, oliwki, słonecznik, oliwa z oliwek
Cukinię kroimy na plastry, następnie dusimy na patelni z niewielką ilością oliwy. Obieramy ogórka i kroimy na plasterki. Natkę siekamy drobno. Wszystkie składniki łączymy i blendujemy. Według gustu doprawiamy do smaku. Mniam!