Paluszkowe sushi

Przepis: Kucharz z Małego Beskidu

Zainspirował mnie mój przyjaciel, wielbiciel sushi, którego dziewczyna nie przepada za tą potrawą. Postanowiłem zrobić dla nich kolację i zaproponować jej inny sposób na sushi. 

Potrzebujesz:
  • ryż preparowany Z Małego Beskidu
  • banan
  • czekoladowo-orzechowy krem do smarowania
  • paluszki delikatesowe lub sezamowe Z Małego Beskidu
  • folia spożywcza
Rozpoczynamy od oderwania skórki z banana, ale etapami. Po oderwaniu pierwszego kawałka smarujemy banana czekoladą i posypujemy ryżem. Postępujemy w ten sposób kawałek po kawałku. Kiedy zostaną dwa pasy banana układamy go na folii spożywczej i kończymy procedurę smarowania. Kiedy cały banan jest przygotowany zawijamy go w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do zamrażarki lub lodówki. Po wyjęciu kroimy na 1,5 cm kawałki, układając na talerzu. Podajemy z paluszkami delikatesowymi lub sezamowymi, które pełnią rolę pałeczek. Smacznego!"